۱۴۰۱ دی ۳, شنبه

مدیر کمپین حقوق‌بشر ایران: یک دانش‌آموز بعد از تجاوز ماموران امنیتی جان باخت

 



روزنامه نیویورک تایمز به نقل از هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، نوشت که ماموران یک دختر ۱۴ ساله در تهران را به دلیل برداشتن حجاب در مدرسه از طریق دوربین‌ها شناسایی و بازداشت کرده و او پس از بازداشت با پارگی شدید واژن به بیمارستان منتقل شده و در آنجا جان باخته است

گزارش دیده‌بان حقوق بشر از آزار جنسی زنان به دست ماموران امنیتی در اعتراضات سنندج

 

دیده‌بان حقوق بشر با انتشار گزارشی درباره سرکوب خیزش انقلابی در سنندج، از تخلفات جدی ماموران جمهوری اسلامی علیه زندانیان از جمله زنان و کودکان خبر داد. این سازمان حقوق بشری از آزار جنسی زنان بازداشت شده و تهدید آنها به تجاوز پرده برداشت.

در گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر که روز چهارشنبه ۳۰ آذر منتشر شد، آمده است: «این تخلفات شامل دستگیری‌های خودسرانه، محرومیت از مراقبت‌های پزشکی و شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها، از جمله تهدید، ضرب و شتم، آزار و اذیت و تجاوز جنسی بوده است.»

دیوان عالی کشور اطلاعیه خود را اصلاح کرد؛ «تایید حکم اعدام» محمد قبادلو در پی فرجام‌خواهی

 

ساعاتی پس از اعلام خبر پذیرش فرجام‌خواهی پرونده محمد قبادلو در دیوان عالی کشور، این نهاد عالی قضایی با صدور اطلاعیه‌ای دیگر خبر اولیه خود را «اصلاح» کرد و از تایید حکم اعدام قبادلو خبر داد. صبح امروز، روابط عمومی دیوان عالی کشور در اطلاعیه‌ای از پذیرش فرجام‌خواهی سامان یاسین و محمد قبادلو خبر داده بود.

نرگس محمدی: «تعرض جنسی به زنان معترض ابزار سرکوب حکومت است»

 

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر سیاسی در نامه‌ای از زندان «تعرض جنسی به زنان معترض را ابزاری برای سرکوب معترضان دانسته است».

خانم محمدی در این نامه که به طور اختصاصی در اختیار بی بی سی قرار گرفته، جزئیات تازه‌ای از آزار جنسی و فیزیکی زنان را نوشته است: «در روزهای اخیر تعدادی از بازداشت شدگان وقایع اخیر از محل دستگیریشان در خیابان ها و از سلول‌های انفرادی بندهای امنیتی اوین و برخی بازداشتگاههای نامعلوم و از زندان قرچک ورامین به بند عمومی زندان اوین منتقل شده اند که روایت های تکان دهنده ای‌از شیوه تعرض به زنان دارند.»

۱۴۰۱ آذر ۲۸, دوشنبه

ده‌ها شخصیت خواستار لغو حکم اعدام دو کنشگر حقوق همجنس‌گرایان در ایران شدند

 

بیش از ۱۵۰ نویسنده سرشناس و شخصیت‌های سیاسی، هنری و کنشگران مدنی در بیانیه مشترکی خواستار لغو حکم اعدام الهام چوبدار و زهرا (ساره) صدیقی، دو فعال کوئیر ایرانی شدند.

در میان افرادی که این بیانیه را امضا کرده‌اند، نام‌هایی چون آنی اِرنو، برنده جایزه نوبل ادبی، سوزان استرایکر، تاریخ‌شناس آمریکایی، تزا گانزرر، عضو پارلمان آلمان، ترزا ارنست نماینده پارلمان اروپا، هلن سیکسو، نمایشنامه‌نویس و منتقد ادبی فرانسوی و تِرِسا والسر، نویسنده آلمانی دیده می‌شود.

بسیاری از امضاکنندگان این بیانیه عکس‌هایی از خود در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند که در آن‌ها با در دست داشتن دست‌نوشته‌هایی مبنی بر آزادی الهام چوبدار و زهرا (ساره) صدیقی دیده می‌شوند.

در همین حال، اوا ارنست، نماینده پارلمان اتریش در توئیتی اعلام کرده است که کفالت سیاسی این دو کنشگر حقوق دگرباشان در ایران را بر عهده گرفته است.

نیویورک‌تایمز: جمهوری اسلامی از تجاوز به زنان برای تحمیل عفاف استفاده می‌کند

 

روزنامه «نیویورک‌تایمز» در شماره روز ۲۶ آذر خود با انتشار گزارشی، از استفاده سازماندهی شده ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران از حربه «تجاوز» برای تحمیل عفاف و ساکت کردن معترضان زن خبر داد.

پلمب ۵ فروشگاه به دلیل «کشف حجاب» در قزوین

 

پنج واحد صنفی در قزوین با حکم دادستان عمومی و انقلاب این استان به دلیل آن چه «عدم رعایت شئونات اسلامی و اخلاقی» و «اباحه‌گری و زیر پا گذاشتن ارزش‌های دینی و اسلامی» خوانده شده، تعطیل و پلمب شد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی در روز دوشنبه ۲۸ آذر، حسین رجبی، دادستان عمومی و انقلاب قزوین، گفت که سه کافی‌شاپ، یک فروشگاه فست‌فود، و یک نان فانتزی فروشی «به دلیل کشف حجاب در آنها و ارائه سرویس و خدمات به افراد بی‌حجاب» پلمب شدند.

این مقام قضایی تهدید کرد در صورتی که در واحدهای صنفی و خدماتی «شئونات اسلامی» رعایت نشود و در آنها «مواردی چون کشف حجاب مشاهده شود» و به افرادی که حجاب اجباری ندارند خدمات ارائه شود، «به دستور دادستانی از یک هفته تا یک ماه پلمب و تعطیل» می‌شوند.

او ادعا کرد که «قاطبه اصناف صنفی قزوین»، خواستار «برخورد» با کسانی هستند که به گفته او «به اباحه‌گری و زیر پا گذاشتن ارزش‌های دینی و اسلامی می‌پردازند.»

مقامات قضایی جمهوری اسلامی همچنین در روزهای پیشین برخی مغازه‌ها را در شهرهای مختلف ایران به دلیل شرکت در اعتصابات سراسری پلمب کردند.

دختر ناهید تقوی می‌گوید این شهروند دوتابعیتی به زندان اوین بازگردانده شد


دختر ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی زندانی در ایران در توئیتی گفت که درمان مادرش ناتمام ماند و مقامات جمهوری اسلامی خانم تقوی را به زندان اوین بازگردانده‌اند.

مریم کلارن در این توئیت که روز یکشنبه منتشر کرد نوشت که مادرش در ژوئیه ۲۰۲۲ برای درمان «آسیب‌های شدید به ستون فقرات» به مرخصی فرستاده شده بود.

واکنش‌ها به بازداشت بازیگر سرشناس ایرانی؛ جشنواره کن: ترانه علیدوستی را فورا آزاد کنید

 

بازداشت و زندانی شدن ترانه علیدوستی، بازیگر جوان و سرشناس ایرانی، با واکنش‌های اعتراض آمیز زیادی در داخل و خارج از ایران و در شبکه‌های اجتماعی رو‌به‌رو شده است.

صفحه توییتری جشنواره کن بازداشت ترانه علیدوستی به دلیل «حمایت از جنبش آزادی‌خواهی» در ایران را به شدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری او شده است.

بسیاری از خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مطرح بین‌المللی، از جمله آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، و نیویورک تایمز - نیز خبر بازداشت ترانه علیدوستی را منتشر کرده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها این بازیگر مطرح سینمای ایران روز شنبه ۲۶ آذر با یورش مأموران امنیتی به خانه‌اش، در برابر چشم فرزندش بازداشت شد. او در تماس تلفنی با پدرش از او خواست تا داروهایش را برایش به زندان ببرد.

در تهران، شماری از هنرمندان و دست‌اندرکاران سینما روز یکشنبه برای پیگیری بازداشت او ترانه در برابر زندان اوین جمع شدند. مسئولان زندان گفته‌اند هنوز برای او پرونده‌ای تشکیل نشده و بنابراین «پیگیری خاصی در این لحظه ممکن نیست.»

۱۴۰۱ آذر ۲۵, جمعه

سناریوی شاهچراغ ۲؛ شکنجه و اعترافات اجباری از ورزشکاران شیرازی

 

از چپ به راست: امیرارسلان مهدوی، حسام موسوی، دنا شیبانی، محمد خیوه، اشراق نجف‌آبادی

جبهه‌گیری دستگاه اطلاعاتی استان فارس مقابل ورزشکاران شیرازی طی چهار سال اخیر، از مناقشه‌انگیزترین

 پروژه‌های سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در داخل کشور بوده.پرونده‌سازی‌هایی که برخلاف پیش‌فرض، 

محاسبات و برنامه‌ریزی سپاه، برای این نهاد پیامدی جز ناکامی و افزایش انزجار مردمی در پی نداشته است.نوید افکاری

 شهرت جهانی پیدا کرد و شرح شکنجه‌ها، دادگاه غیرقانونی و اعدامش، با اعتراض چهره‌های برجسته در جهان ورزش

 مواجه شد. او اینک برای معترضان ایرانی که برای سرنگونی جمهوری اسلامی مبارزه می‌کنند، از قهرمانان ملی به‌شمار می‌رود.

مدیر اورژانس بیمارستان سینا اصابت ساچمه به اندام‌های تناسلی معترضان را تأیید کرد

 


مدیر اورژانس بیمارستان سینا در گفتگو با روزنامه «هم‌میهن»، تأیید کرد که در برخی موارد، اصابت ساچمه مأموران امنیتی به ریه و اندام‌های تناسلی معترضان بوده است.

حسین کرمانپور همچنین گفت که شماری از معترضان از ناحیه چشم، مفاصل بزرگ یا کنار عروق بزرگ ساچمه خورده‌اند.

پیشتر، روزنامه گاردین گزارش داده بود که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، زنان معترض ایرانی را با شلیک گلوله به صورت، پستان، و اندام تناسلی هدف قرار می‌دهند.

در این گزارش، پزشکان و پرستاران - که برای جلوگیری از بازداشت، تظاهرات‌کنندگان را به طور مخفیانه معالجه می‌کردند - گفته‌اند که آنها ابتدا زمانی متوجه نحوه هدف‌گیری ماموران جمهوری اسلامی شدند که دیدند زنان مجروح، زخم‌های متفاوتی با مردان دارند.

سه مرگ مشکوک؛ همزمان با گزارش‌ها از «ربایش» پنچ دانشجوی دختر دانشگاه سنندج

 

از راست دنیا فرهادی، آیدا رستمی و احمد گودرزی؛ هر سه در دو روز اخیر اجسادشان پیدا شد. در حالیکه خانواده‌ها می‌گویند در اعتراض بودند.

در دو روز گذشته سه مرگ مشکوک در تهران، اهواز و لرستان گزارش شده که خانواده‌های این کشته‌شده‌ها 

می‌گویند آنها در اعتراضات بودند اما مقامات در گزارش‌های خود از تصادف و افتادن به رودخانه گفته‌اند.

همزمان گزارشی از «ربایش» پنچ دانشجوی دختر دانشگاه سنندج منتشر شده که برخی فعالان مدنی را نسبت به 

سرنوش این افراد نگران کرده است.

اجرای حکم اعدام پنج زندانی در زندان رجایی شهر کرج

 

اجرای حکم اعدام پنج زندانی در زندان رجایی شهر کرج

خبرگزاری هرانا – سحرگاه چهارشنبه ۲۳ آذر، حکم پنج زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱، پنج زندانی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “این زندانیان پیشتر از بابت اتهام قتل توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.”

جزییات بیشتر در این رابطه اعم از هویت این افراد، توسط هرانا در دست بررسی است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان از سوی رسانه‌ های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱ تا ۷ اکتبر ۲۰۲۲، حداقل ۵۲۸ نفر در نقاط مختلف ایران به شیوه حلق آویز اعدام شدند، که این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۹۸ درصد افزایش داشته است. صدور و اجرای حکم اعدام شهروندان در ایران، در حالی رخ می‌دهد که بسیاری از متهمان از دسترسی به یک روند عادلانه‌ دادرسی محروم‌اند.

۱۴۰۱ آذر ۲۰, یکشنبه

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از آخرین وضعیت ۳ شهروند در تهران

 

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از آخرین وضعیت ۳ شهروند در تهران

خبر گزاری هرانا – طی روزهای اخیر، محمد هاتفی مفرد و مهدیه سلیمانی، دانشجوی رشته‌ی بازیگری دانشگاه آزاد تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. همچنین نیلوفر فتحی، معلم بازداشتی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۱، یک شهروند در تهران بازداشت شد.

هویت این شهروند “محمد هاتفی مفرد، فرزند فخرالدین، ۳۹ ساله و ساکن تهران” توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع مطلع در خصوص این شهروند به هرانا گفت: “ماموران امنیتی ضمن تفتیش منزل آقای هاتفی مفرد، شماری از وسایل شخصی از جمله لوازم الکترونیکی وی و خانواده اش را ضبط کرده و با خود برده اند.”

همچنین کولبر نیوز، از بازداشت یک دانشجوی رشته‌ی بازیگری دانشگاه آزاد تهران واحد سوهانک به نام مهدیه سلیمانی در روز پنجشنبه ۱۷ آذرماه، خبر داد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، امروز یکشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۱، نیلوفر فتحی، معلم بازداشتی با تودیع قرار وثیقه بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.

این شهروند ۲۶ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. هرانا پیشتر در گزارشی به تداوم بازداشت خانم فتحی در زندان اوین پرداخته بود.

لیلا حسین زاده از زندان عادل آباد شیراز به بیمارستان اعزام شد

 


لیلا حسین زاده از زندان عادل آباد شیراز به بیمارستان اعزام شد

خبرگزاری هرانا – لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی و زندانی سیاسی سابق، در پی حال نامساعد جسمی از زندان عادل آباد شیراز به بیمارستان اعزام شد. وی پس از انجام معاینات پزشکی به زندان بازگردانده شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۱، لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی و زندانی سیاسی سابق، از زندان عادل آباد شیراز به بیمارستان اعزام و پس از انجام معاینات پزشکی به زندان بازگردانده شد.

یک زوج تبریزی به زندان و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شدند

 

شعبه ۳۲ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی، «نیر سنندجیان حکم‌آبادی» و «مهرداد اعلایی»، زندانیان محبوس در زندان تبریز که هم‌زمان با اعتراضات سراسری بازداشت شده‌اند را، به دو سال زندان و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد.

بر پایه گزاش‌های رسیده به «ایران‌وایر»، نیر سنندجیان حکم‌آبادی و مهرداد اعلایی، زوج تبریزی محبوس در زندان تبریز، توسط شعبه ۳۲ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی، به اتهام اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت، ملی هرکدام به دو سال زندان و دو سال منع خروج از کشور محکوم شدند.

نیر سنندجیان حکم‌آبادی و مهرداد اعلایی، روز ۱۶مهر۱۴۰۱ هم‌زمان با اعتراضات سراسری که در پی کشته‌شدن «ژینا امینی» آغاز شد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. دادگاه بدوی این زوج تبریزی را هم‌زمان با تداوم حبس در زندان این شهر، بدون دسترسی به وکیل انتخابی به دو سال زندان و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد. نیر سنندجیان حکم‌آبادی و مهرداد اعلایی کماکان در زندان تبریز محبوس هستند.

پس از کشته شدن ژینا امینی و آغاز اعتراضات سراسری در ایران، نیروهای امنیتی اقدام بازداشت گسترده شهروندان معترض کردند. برخلاف رویه‌ پیشین جمهوری اسلامی در آزاد کردن شمار زیادی از بازداشت‌شدگان در روزهای اولیه پس از دستگیری، این‌بار طول مدت بازداشت شهروندان به‌شکل محسوسی افزایش یافته است. همچنین روند رسیدگی به اتهامات بازداشت‌شدگان از زمان بازداشت تا صدور حکم به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش یافته است و شمار زیادی از بازداشت‌شدگان هم‌زمان با تداوم بازداشت موقت به احکام اعدام، زندان، شلاق و سایر احکام تکمیلی محکوم شده‌اند.

تهدید گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی

 

«گوهر عشقی»، مادر «ستار بهشتی»، وبلاگ‌نویس کشته شده در بازداشت، از افزایش فشارها و تهدیدها علیه خود و اعضای خانواده‌اش خبر داد.

مادر ستار بهشتی یکشنبه ۲۰آذر۱۴۰۱، در پیامی ویدیویی اعلام کرد که او و خانواده‌اش تهدید شده‌اند. مادر ستار بهشتی تاکید کرد: «اگر اتفاقی برای ما بیفتد، مسوولش رهبر است.»

او ضمن انتشار این ویدیو در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی توییتر، خطاب به نیروهای حکومتی نوشت: «یازده سال است که خنجر زهرآگین‌ات بر تنم نشسته اما، من و ما ایستاده‌ایم، تا تو و اربابت را، یا از این خاک بیرون کنیم، یا در این خاک...!»

گوهر عشقی از اعتراضات سراسری در ایران حمایت کرده و به اجرای حکم اعدام «محسن شکاری» اعتراض کرده بود.


بازداشت یک دانشجوی ۲۲ ساله سینما

 


نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی،  «مهدیه سلیمانی»، دانشجوی رشته سینما و تئاتر را بازداشت کرده‌اند.

براساس اطلاع «ایران‌وایر»، مهدیه سلیمانی، ۲۲ ساله و دانشجوی رشته سینما و تئاتر، روز ۱۷ آذر،  با یورش نیروهای امنیتی به منزلش در خیابان بهار تهران‌پارس دستگیر شده است.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی تاکنون درباره دلایل بازداشت خانم سلیمانی سکوت کرده است.

خانواده مهدیه سلیمانی مطلع شده‌اند که دخترشان به زندان اوین منتقل شده است.

دو زن بهایی در ایران پس از تحمل ۱۰ سال حبس، دوباره به ۱۰ سال زندان محکوم شدند

 

مهوش ثابت (راست) و فریبا کمال‌آبادی

مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی ۹ مرداد امسال و در آغاز موج جدیدی از سرکوب بهاییان ایران دستگیر شده بودند.

جامعه جهانی بهایی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دوباره برای مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی که ۱۰

 سال حبس تحمل کرده بودند، حکم ۱۰ سال زندان صادر کرده است.

این بیانیه که روز یکشنبه ۲۰ آذر منتشر شد، می‌افزاید حکم ۱۰ سال زندان در دادگاهی یک ساعته که بیشترین قسمت آن به 

«توهین و تحقیر از جانب قاضی نسبت به متهمین» گذشت صادر شده است.

۱۴۰۱ آذر ۱۹, شنبه

رویکرد دادگاه‌ها در ایران به قوانین بین‌المللی حقوق بشری/ مهناز نوروزیان

 

رویکرد دادگاه‌ها در ایران به قوانین بین‌المللی حقوق بشری/ مهناز نوروزیان

ماهنامه خط صلح -‌ امروزه مسئله‌ی حقوق بشر به حدی جهانی و پراهمیت است که مقبولیت و مشروعیت دولت‌ها و حکومت‌ها بستگی به چگونگی حمایت از این حقوق دارد. مطابق قانون مدنی ایران معاهداتی که مطابق قانون اساسی بین دولت ایران و سایر دولت‌ها منعقد می‌شود، در حکم قانون است. قضات ایرانی در دادگاه داخلی می‌توانند با رعایت موازینی به مواد حقوق بین‌الملل استناد کنند، بدون این‌که این امر مغایرتی با اصل ۱۶۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشته باشد، چون بنا بر ماده‌ی ۹ قانون مدنی ایران معاهدات بین‌المللی که در راستای اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، در حکم قانون است. به این معنی آن‌ها مانند قوانین داخلی باید مستند حکم محاکم قرار گیرند؛ اما علی‌رغم وجود قوانین و معاهدات بین‌اللملی حقوق بشری در رویه‌ی قضایی محاکم ایران استناد قضات به معاهدات بین‌المللی در آرای صادره چندان رایج و مرسوم نیست و مقررات حقوق بشری در حقوق داخلی ایران جایگاهی ندارد. دولت ایران بدون قید و شرط میثاق‌های بین‌المللی حقوق بشر را پذیرفته و با توجه به ماده‌ی ۹ قانون مدنی ملزم به رعایت آن‌ها شده، اما مشخصاً تعارضاتی بین این دو نظام حقوقی وجود دارد و قوانین در ایران عموماً چهره‌ی شرعی دارند و از لحاظ ماهوی با برخی از مفاهیم رایج حقوق بشر سازگاری ندارند و در حمایت از حقوق بشر از استانداردهای بین‌المللی برخوردار نیستند و از این‌رو مورد استقبال اکثر قضات قرار نمی‌گیرد.

اعتراضات سراسری؛ بازداشت دو شهروند در سنندج و کرج

 

اعتراضات سراسری؛ بازداشت دو شهروند در سنندج و کرج

خبرگزاری هرانا – طی روزهای اخیر دو شهروند در رابطه با اعتراضات سراسری در سنندج و کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. بی خبری از سرنوشت این افراد، افزایش نگرانی های خانواده آنها را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۱، یک شهروند در جریان اعتراضات سراسری در کرج بازداشت شد.

هویت این شهروند “علی محمدی، ۲۰ ساله و ساکن کرج” توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده محمدی به هرانا گفت: “با گذشت دو روز از زمان بازداشت علی، بستگان وی موفق به کسب اطلاع در خصوص محل نگهداری این جوان معترض نشده اند؛ بی خبری از سرنوشت این شهروند، منجر به افزایش نگرانی های خانواده اش در خصوص وضعیت فرزندشان شده است.”

بنابر خبری دیگر، روز دوشنبه ۱۴ آذرماه، یک شهروند در ارتباط با اعتراضات اخیر در سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

کردپا، هویت این شهروند را “امید شیخی، فعال مدنی و ساکن سنندج” عنوان کرده است.

آقای شیخی پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از آخرین وضعیت ۴ شهروند در شهرهای مختلف

 

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از آخرین وضعیت ۴ شهروند در شهرهای مختلف

خبرگزارس هرانا – طی روزهای اخیر، ملاعبدالکریم امامی امام جماعت شهر بانه و امیرحسین برخوردارپور توسط نیروهای امنیتی در بانه و کرمانشاه بازداشت شدند. همزمان کیخسرو یزدانی، شهروند بازداشتی با تودیع قرار وثیقه از زندان قائمشهر آزاد شد. همچنین، آیدا راستی شهروند بهائی بازداشتی از زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۵ آذرماه ۱۴۰۱، آیدا راستی شهروند بهائی از زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “یک‌‌ ماه از زمان اتمام بازجویی‌ های خانم راستی می‌گذرد و پرونده وی توسط بازپرس مختومه اعلام شده است. تاریخ دادگاه هنوز مشخص نیست و وضعیت او در پرده‌ ای از ابهام و بلاتکلیفی قرار دارد. وی محروم از ملاقات حضوری است و کماکان از حق دسترسی به وکیل محروم بوده و و از بازگو کردن اتهامات به خانواده نیز منع شده است.”

پیشتر نیز یک منبع مطلع در رابطه با این شهروند بهائی به هرانا گفته بود: “خانم راستی کماکان از حق دسترسی به وکیل محروم است. در زندان به او گفتند که وثیقه یک میلیاردی برایش تعیین شده، اما مسئولان تاکنون از اعلام و قبول وثیقه خودداری کردند.”

 آیدا راستی قلاتی، روز چهارشنبه ۶ مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. ماموران در زمان بازداشت این شهروند، ضمن تفتیش منزل، برخی از وسایل شخصی اعضای خانواده را ضبط کرده و با خود بردند.

همچنین، روز پنجشنبه ۱۷ آذرماه، کیخسرو یزدانی با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان قائم شهر آزاد شد.

آقای یزدانی، فعال محیط زیستی ساکن قائمشهر در تاریخ ۳۱ شهریورماه سال جاری، در منزل شخصی خود بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات ساری منتقل شده بود.

از سوی دیگر کردپا، از بازداشت دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در شهرهای بانه و کرمانشاه خبر داده است.

براساس این گزارش، “ماموستا ملاعبدالکریم امامی”، امام جماعت مسجد محمدی شهر بانه پس از اعتراض به کشته شدن معترضان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

علاوه براین، “امیرحسین برخوردارپور” شهروند ساکن کرمانشاه در بلوار طاقبستان بر اثر شلیک نیروهای امنیتی مصدوم و بازداشت شد. از محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

۱۴۰۱ آذر ۱۷, پنجشنبه

جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو هم در نشست اضطراری شورای حقوق بشر صاحب صدا بود!

 


 این نشست اضطراری به دلیلِ سرکوب خیزش انقلابی ایرانیان توسط جمهوری اسلامی تشکیل گردید. شادی امین، مدیر شبکه شش‌رنگ و عضو هیات مدیره سازمان ایلگا جهانی  به واسطه سازمان جهانی همجنسگرایان و از طرف شش‌رنگ در این نشست حضور پیدا کرده و به نقض حقوق جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو+ایرانی پرداخت و گفت: «دهه‌هاست که جامعه اقلیت‌های جنسی و جنسیتی ایرانی در رنج و عذابند. از جرم‌انگاری گرایش جنسی و بیان جنسیتی گرفته تا مجازات‌های مختلف از اعدام تا شلاق، حجاب اجباری و انواع تبعیض‌های مورد تایید و پشتیبانی رژیم جمهوری اسلامی.»

نگرانی مادر سامان یاسین از حکم اعدام: «ای مردم به دادم برسید»

 




مادر سامان یاسین (صیدی)، رپر کرمانشاهی و یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات جاری، با انتشار ویدئویی از مردم ایران و نهادهای حقوق بشری خواسته است که برای لغو حکم اعدام او تلاش کنند.

شبکه حقوق بشر کردستان می‌گوید شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی در اتهام «محاربه» مجرم شناخته شده و به اعدام محکوم شده است.

اعدام ناگهانی محسن شکاری، یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات، موجی از خشم و نگرانی درباره احتمال اجرای حکم اعدام برخی از دیگر زندانیان را به دنبال داشته است.

یک نوجوان بازداشتی در ایران «تحت شکنجه بوده و به او برق وصل کردند»

 

منبعی نزدیک به یکی از سه نوجوانی که در ایران به افساد فی الارض متهم شده‌اند به بی‌بی‌سی فارسی گفته که دست‌کم یکی از دانش‌آموزان را «شکنجه کرده‌اند و به او برق وصل کرده‌اند».

این منبع همچنین گفته «انگشتان امیر محمد جعفری در ملاقات آخرش باندپیچی و ناخن‌هایش خرد شده بود».

امیر محمد جعفری، آرین فرزام نیا و امین مهدی شکراللهی سه همکلاسی‌ای هستند که به دنبال مراسم چهلم حدیث نجفی، از اولین کشته‌شدگان اعتراضات، در کرج بازداشت شدند.

واکنش‌های جهانی به اعدام محسن شکاری،‌ از بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر در ایران

 

همزمان با ادامه اعتراضات اخیر، قوه قضائیه ایران از اجرای حکم اعدام محسن شکاری،‌ از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر خبر داد. این اولین حکم اعدام در رابطه با اعتراضات اخیر در ایران است که اجرا شده است.

قوه قضائیه ایران اعلام کرد که با رد فرجام خواهی و تایید دیوان عالی کشور،‌ حکم اعدام محسن شکاری، ۲۳ ساله، فرزند مسعود که ۲۹ آبان ماه و در رابطه با اتهام محاربه صادر شده بود،‌ صبح امروز،‌ پنجشنبه ۱۷‌آذرماه اجرا شد.

قوه قضائیه ایران می‌گوید که محسن شکاری «سوم مهر ماه در منطقه ستارخان تهران ضمن بستن خیابان با در دست داشتن «قمه» مردم را تهدید به هم‌صدایی و همراهی با خود می‌کرد.»

مهوین بیگدلی به ۶ ماه حبس محکوم شد

 


مهوین بیگدلی به ۶ ماه حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – مهوین (رقیه) بیگدلی، شهروند ساکن کرج توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ ماه حبس، ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور و سایر محرومیت های اجتماعی محکوم شد. از مجازات های تکمیلی خانم بیگدلی الزام به تحصیل علوم انسانی در حوزه علمیه به مدت ۲ ماه هر هفته ۲ ساعت و محرومیت از استفاده از گوشی تلفن هوشمند است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهوین (رقیه) بیگدلی، شهروند ساکن کرج به حبس و محرومیت های اجتماعی محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و به خانم بیگدلی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۶ ماه حبس تعزیری، تهیه پژوهشنامه چهل صفحه ای پیرامون ضرورت وجود امنیت در جوامع بشری، منع استفاده از گوشی همراه هوشمند به مدت ۲ سال، الزام به تحصیل علوم انسانی در حوزه علمیه به مدت ۲ ماه هر هفته ۲ ساعت و منع خروج از کشور به مدت ۲ سال محکوم شد.

خانم بیگدلی اویل آبان ماه امسال، پس از احضار به اداره اطلاعات فراجا بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود. وی نهایتا در روز سه شنبه ۸ آذرماه، از زندان قرچک ورامین آزاد شد.

روز دوشنبه ۳۰ آبان، جلسه دادگاه خانم بیگدلی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت رسیدگی به اتهام “تبلیغ علیه نظام” برگزار شده بود.

گفتنی است، مهوین بیگدلی در پرونده ای دیگر در تاریخ ۲۱ دیماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت منتقل شد. وی پس از ۱۰ روز با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد. وی نهایتا تیرماه ۹۹ توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج از بابت اتهام “عضویت در دسته و جمعیت معارض با امنیت کشور، اقدام تبلیغی علیه نظام و تحریک و اغوای دیگران به جنگ و کشتار به قصد بر هم زدن امنیت کشور” به ۵ سال حبس که ۴ سال و ۱۱ ماه آن به مدت ۵ سال به حالت تعلیق در آمده بود و ۲ سال تبعید به زنجان محکوم شد.

این حکم شهریورماه ۹۹ توسط شعبه ۶ دادگاه تجدیدنظر استان البرز، عینا تایید شد. وی پیشتر نیز در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم ۲ سال و ۸ ماه تبعید به زنجان و جزای نقدی به شعبه ۷ اجرای احکام دادسرای کرج احضار شده بود.

رقیه (مهوین) بیگدلی، فرزند محمدعلی و شهروند ساکن کرج است.

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از وضعیت ۷ شهروند در شهرهای مختلف

 

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از وضعیت ۷ شهروند در شهرهای مختلف

خبرگزاری هرانا – عارف گرگیج، ریحانه هادی‌پور و امیرعلی نجار شهروندان بازداشتی در شهرهای تهران و زاهدان کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. همچنین، فرشید قربانپور، هیمن مام قادری، عادل کریمی و توماج موسی زاده آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، توماج موسی زاده، شهروند بازداشتی اهل خرم آباد از زندان این شهر آزاد شد.

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از وضعیت ۵ شهروند از جمله یک نوجوان در شهرهای مختلف

 

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از وضعیت ۵ شهروند از جمله یک نوجوان در شهرهای مختلف

خبرگزاری هرانا – محمدحسین دشتی، اشکان رشیدی، الهه میرمهدی به همراه همسرش ایمان دشتی و صادق زنده بودی نوجوان ۱۷ ساله، توسط نیروهای امنیتی در شهرهای بوشهر، گلپایگان، ایذه و یزد بازداشت شدند. از میان این شهروندان، صادق زنده بودی به کانون اصلاح و تربیت بوشهر و الهه میری به زندان گلپایگان منتقل شده اند.

بازداشت حسین خدایی در تبریز و محمد لاسجردی در تهران

 


بازداشت حسین خدایی در تبریز و محمد لاسجردی در تهران

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه ۱۶ آذرماه، حسین خدایی، فعال ترک (آذربایجانی) در تبریز و محمد لاسجردی، دانشجوی دانشگاه علم و فرهنگ در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۱، حسین خدایی، فعال ترک (آذربایجانی) توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود در تبریز بازداشت شد.

بک منبع مطلع در این خصوص اظهار داشت: “مامورین امنیتی ضمن تفتیش منزل وی برخی لوازم شخصی از جمله گوشی تلفن همراه او را ضبط و با خود برده اند.”

در گزارشی دیگر شوراهای صنفی دانشجویان کشور از بازداشت یک دانشجو در روز چهارشنبه ۱۶ آذرماه توسط نیروهای امنیتی در تهران خبر داد.

هویت این دانشجو محمد لاسجردی، دانشجوی رشته برق دانشگاه علم‌ و‌ فرهنگ ورودی ۹۷ عنوان شده است.

تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان، اطلاعی در دست نیست.


سربریدن مونا حیدری توسط همسرش؛ متهم ردیف اول به ۷ سال و نیم زندان محکوم شد

  قوه قضائیه ایران می گوید همسر مونا (غزل) حیدری که سال گذشته همسر ۱۷ ساله خود را سر بریده بود، به ۷ سال و نیم زندان محکوم شده است. انتشار ت...