نشست امنیتی بینالمللی هالیفاکس، که به «داووس بینالملل» مشهور است، در دومین روز خود میزبان چند نفر از مخالفان سرشناس حکومت ایران بود.
حامد اسماعیلیون و مسیح علینژاد، دو نفر از چهرههای سرشناس مخالف جمهوری اسلامی، در این نشست دیدگاههای خود را برای حاضران بیان کردند.
حامد اسماعیلیون، از انجمن خانوادههای جانباختگان هواپیمای اوکراینی گفت این خانوادهها به دنبال عدالت و حقیقت هستند. او افزود: «این روزها امید بزرگتری هم دارم و آن این است که بتوانیم به زودی در یک ایران آزاد محاکمه مسببان سرنگونی هواپیما را ببینیم.»
آقای اسماعیلیون گفت: «تفاوت اعتراضات جاری با جنبشهای قبلی این است که بر مبنای ایدئولوژی نیست و با شعار زن، زندگی، آزادی که در خاورمیانه بسیار پیشرو است؛ فکر میکنم این بار به سرانجام میرسد. بسیاری از مردم به این انقلاب امیدوارند و به زودی پایان جمهوری اسلامی فرا میرسد. تقاضای اصلی ما از دولتهای غربی این است که مانع این راه نشوند.»
مسیح علینژاد، روزنامهنگار و از فعالان برجسته کارزارهای مخالفت با حجاب اجباری، هم گفت مخالفان برنامههایی بهتر از حکومت ایران و طالبان برای اداره کشورهایشان دارند.
او در مورد دیدارش با امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه گفت: «من از او خواستم که اعتراضهای ایران را با عنوان واقعی آن؛ انقلاب به رسمیت بشناسد که چنین کرد. از روسای گروه هفت میخواهم که با جمهوری اسلامی همان رفتاری را پی بگیرند که با رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی و پوتین کردند.»
خانم علینژاد از کشورهای غربی خواست تا در مقابل جمهوری اسلامی متحد شوند و روابط خود را با تهران تقلیل دهند.
او گفت: «تبلیغات نایاک که مثلا شما را از سوریه شدن ایران میترساند، اشتباه است. ما اگر بتوانیم درهای زندان اوین را بگشاییم، با تحصیلکردگانی که در زندانهای ایران محبوسند، میتوانیم کشور را بهتر از ملاهای عقبمانده اداره کنیم.»
نایاک نام اختصاری «شورای ملی ایرانیان آمریکا» است که برخی مخالفان جمهوری اسلامی متهمش میکنند که در خدمت سیاستهای نظام حاکم بر ایران فعالیت میکند و با دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی مرتبط است.
نایاک همواره این اتهامات را رد کرده است.
مسیح علینژاد در ادامه سخنانش گفت: «این نخستینبار در تاریخ است که ما شاهد حس اتحاد اپوزیسیون در خارج و داخل ایران هستیم. وقتی به براندازی جمهوی اسلامی برسیم، ما همه با هم متحدیم. سران کشورهای دموکراتیک هم باید این را ببینند، متحد شوند و با ائتلافی از مخالفان شامل اپوزیسیون، فعالان حقوقبشر و جامعه مدنی دیدار کنند.»
خانم علینژاد گفت: «حالا زمان آن رسیده که آنها تصمیم بگیرند میخواهند در کدام سمت تاریخ بایستند. آنها باید انقلاب ایران را به رسمیت بشناسند و بدانند که ایران بدون جمهوی اسلامی دنیای امنتری را رقم میزند. آنها نباید حقوقبشر را زیر مذاکرات هستهای دفن کنند و به جای دست دادن با جنایتکاران با مبارزان دموکراسی دیدار کنند.»
او از مجید توکلی و حسین رونقی به عنوان مثالی از رهبران آینده ایران نام برد و گفت آنها هماکنون در زندان تحت شکنجه هستند.
خانم علینژاد با اشاره به کشتههای اعتراضات آبان ۹۸ گفت: «اگر رژیم جنگافروز جمهوری اسلامی با اتحاد ما ایزوله شود، میتواند به مردم ایران این توان را بدهد تا بتوانند در داخل کار را تمام کنند.»
در موج کنونی از اعتراضات سراسری ایران فعالیتهای ایرانیان خارج از این کشور به طور بیسابقهای بالا گرفته و تجمعهای بزرگ و پرشماری برگزار شده است.
در هفتههای اخیر جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، با مخالفان جمهوری اسلامی دیدار کردهاند.
مسیح علینژاد چند سال است که در برخی کارزارهای مبارزه با حجاب اجبار نقش محوری داشته
حامد اسماعیلیون، که در فراخوان تجمعهای هماهنگ ایرانیان خارج از کشور و همچنین تجمع عظیم برلین نقشی محوری داشته، با اشاره به کودکان کشته شده به دست ماموران حکومت ایران گفت: «از چه جور فشار و مذاکرهای حرف میزنید؟ آنها زبان دیپلماسی را نمیفهمند. آنها یک بازیگر معمول در عرصه دیپلماسی نیستند. باید قبول کنید که یک مافیا آن کشور را اداره میکند.»
تام کلارک، روزنامهنگار پرسابقه کانادایی، اداره نشست با مخالفان جمهوری اسلامی را در مجمع امنیتی هالیفاکس به عهده داشت.
آقای کلارک در معرفی مسیح علینژاد به اشتباه اسم او را «احمدینژاد» خواند، که با شوخی خانم علینژاد مواجه شد.
او سپس گفت: «احمدینژاد میخواست اسرائیل، مردم ایران و همجنسگرایان را نابود کند، اما علینژاد ایران را پس میگیرد.»
این مجمع بینالمللی از سال ۲۰۰۹ هر ساله در کانادا و با حضور مقامهای دفاعی و امنیتی و همچنین شخصیتهای سیاسی بلندپایه از حدود ۷۰ کشور جهان برگزار میشود.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و پترو پروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین، از جمله مهمانان این دوره از نشست بودند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.