۱۴۰۱ آذر ۵, شنبه

کاهش خشونت علیه بانوان با تصویب لایحه حفظ کرامت زنان

 

تهران - ایرنا - چهارم آذر مصادف با ۲۵ دسامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان نامگذاری شده است؛ مقابله با خشونت علیه زنان یکی از موضوعات بسیار مهم در جامعه امروزی به شمار می‌رود تا جایگاه و کرامت زنان که سهم بزرگی از جامعه دارند، حفظ شود و شاهد خشونت کلامی، فیزیکی یا ارتباطی نباشند.

گروه جامعه ایرنا - این روزها خشونت فقط در خشونت فیزیکی و جسمی تعریف نمی‌شود اما بسیاری از روانشناسان و مددکاران اجتماعی معتقدند که به دلیل آشنا نبودن برخی بانوان با حق و حقوق قانونی خود، خشونت شامل لفظی، کلامی و ارتباطی می‌شود و براساس آمارهای موجود حدود یک سوم بانوان در کشورهای در حال توسعه درگیر این موضوع هستند.

یکی از موضوعاتی که موجب دلگرمی برخی از بانوان که مورد خشونت قرار گرفته‌اند، تصویب لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت است که این لایحه پس از ۱۰ سال تلاش هنوز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح نشده است.

شاید اگر این لایحه هرچه زودتر در صحن علنی مجلس مطرح شود و به تصویب نهایی برسد، این موضوع به عنوان طرحی برای حمایت از بانوان و مبارزه با خشونت علیه بانوان باشد تا بانوانی که تاکنون مورد خشونت‌های مختلف کلامی، جسمی، ارتباطی و فیزیکی قرار گرفته‌اند از این پس با اجرای این قانون مورد حمایت قرار گیرند.

به همین منظور همزمان با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، رقیه‌سادات مومن مدیرکل دفتر بررسی‌های امور حقوقی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به واکاوی خشونت علیه زنان، راهکارهای مبارزه با آن و مراحل تدوین و تصویب لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت پرداخت.

زنان مورد تضییع حق قرار گرفته‌اند

مومن درباره وضعیت خشونت علیه زنان در کشور اظهار داشت: در طول تاریخ انسان‌ها هر زمان که هدایت عقل و حاکمیت آن را بر قلمرو وجود نادیده گرفته‌اند، جلوه جاهلیت را به نظاره نشسته‌اند.

وی ادامه داد: تبعات جاهلیت در همه عرصه‌های حیات و همه عناصر اجتماع رخ می‌نمایاند اما در موضوع زنان به دلیل تفاوت‌های ساختاری تکوینی، تقنینی و عرفی، شاخص مظاهر زمانه نمود بیشتری خواهد داشت. از سویی دیگر، جاهلیت مدرن در عصر جدید با حربه تکنیک و قدرت در سایه تجربیات قرون پیشین با توان هرچه بیشتر، زمان رسیدن آدمی به امیال را کوتاه‌تر کرده و فاصله او را با عقل مآل‌اندیش دورتر می‌کند و سقوط او را در ورطه حیوانیت بیش از پیش سرعت می‌دهد.

وی ادامه داد: زنان صرفا به خاطر جنسیت خود مورد اعمال زور و تضییع حق قرار گرفته‌اند و این امر که در اغلب موارد از سوی جنس مخالف صورت می‌گیرد، حسب مورد به آسیب‌های جسمی، جنسی، روانی، اقتصادی و محرومیت زن از حقوق حقه خود منجر می‌شود و گاه جنبه شخصی داشته و گاه به شکل عمومی چهره می‌نمایاند.

مدیرکل دفتر بررسی‌های امور حقوقی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: این خشونت سیستماتیک بر همه جنبه‌های زندگی زنان از سلامت و امنیت فردی‌ آنها تا سلامت جسم و روان کودکان‌شان تأثیر می‌گذارد.

نقض حقوق زنان و آزار و اذیت این قشر ناشی از جاهلیت انسانی

وی اظهار داشت: نقض حقوق زنان و آزار و اذیت این قشر ناشی از جاهلیت انسانی است و تنها مختص به دوران باستان یا منطقه خاص جغرافیایی نیست.

این تعدی و تجاوز از ابتدای زندگی بشریت در طی اعصار آغاز شده و با نوسانات خاصی از حوزه‌ خصوصی به عمومی ادامه یافته است. این اعمال خشونت‌ها در همه جوامع اعم از پیشرفته‌ و عقب‌ نگه‌داشته شده ادامه دارد و هیچ هنجاری جز رجوع به عقل حقیقی و رعایت چارچوب‌های دینی نشأت گرفته از آن نتوانسته این اسب خشن و افسارگسیخته را مهار کند.

مومن گفت: نهاد «زنان سازمان ملل متحد» اعلام کرد، این پدیده یک بحران جهانی است و غنی و فقیر نمی‌شناسد.» آمارهای جهانی تکان‌دهنده‌ تهاجم فیزیکی و روانی علیه زنان حتی با سانسور خبری دائما در حال روزآمد شدن بوده و این مساله در ایران نیز قابل انکار نیست.

وی یادآور شد: اگرچه به استناد آمارهای موجود، پایبندی دینی، عقیدتی و سنتی ایرانیان در تحدید این پدیده شوم تاثیرهای مستقیمی دارد اما همچنان ابعاد مختلف آن در جریان است.

مدیرکل دفتر بررسی‌های امور حقوقی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده درباره برخی فضاسازی‌ها درباره افزایش خشونت علیه زنان در کشور و اینکه بیشترین خشونت از چه نوع است، اظهار داشت: حجم مطالعات و خروجی‌های علمی کشور نشانگر آن است که این مساله مورد توجه جامعه علمی ایران قرار دارد و توانایی بالقوه استفاده از آنها برای کسانی که در عرصه اجرا و سیاست‌گذاری‌های مرتبط با امور زنان فعال هستند، وجود دارد.

مومن ادامه داد: فارغ از آمار رسمی یا غیررسمی، انواع خشونت علیه زنان، فراگیری جهانی کووید ۱۹ و آثار فردی و اجتماعی آن همچنین تحولات اجتماعی اخیر در ایران از عوامل مهم تاثیرگذار بر افزایش توجه به مساله خشونت علیه زنان در سطوح خرد و کلان بوده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.

سربریدن مونا حیدری توسط همسرش؛ متهم ردیف اول به ۷ سال و نیم زندان محکوم شد

  قوه قضائیه ایران می گوید همسر مونا (غزل) حیدری که سال گذشته همسر ۱۷ ساله خود را سر بریده بود، به ۷ سال و نیم زندان محکوم شده است. انتشار ت...